Komatsu medarbejdere kræver CEJN eSafe

Komatsu medarbejdere kræver CEJN eSafe

Skovbrug maskinproducenten Komatsu Forest i Umeå er tilfredse med deres lynkoblinger fra CEJN. De startede med at teste en håndfuld eSafe trykluftskoblinger, som blev cirkuleret mellem de forskellige stationer. "Hver gang vi fjernede dem, modtog vi klager fra vores medarbejdere, hvilket beviser, at det var nødvendigt at skifte til CEJN eSafe," siger Esbjörn Öberg, værktøjstekniker hos Komatsu Forest, en virksomhed med behov for sikkerhedsprodukter.

KOMATSU FOREST i Umeå, Sverige, har en vision: at blive verdens førende indenfor skovbrugsmaskiner. Denne ambition kan man tydeligt mærke på deres anlæg og hovedkvarter i Umeå, med en arbejdsstyrke på 400. Anlægget viser konstant forbedring med sin hurtige produktion. "I løbet af de sidste ti år har vi udviklet os fra at være en lille virksomhed til et stort produktionsanlæg", siger Esbjörn Öberg, værktøjstekniker hos Komatsu. Et vindende koncept er, at Komatsu altid stræber efter at give lidt mere til deres kunder, såsom førerhuset med stødabsorbering, hvilket forbedrer stabiliteten og gør køreturen behagelig for føreren .

TEST CEJN. Da Komatsu Forest blev introduceret for CEJN eSafe trykluft koblingen første gang, var der stor nysgerrighed omkring den lille størrelse og sikkerhedsfunktion uden rekyl. Formålet er at anvende lette trykluftsmaskiner på anlægget for optimal økonomi, men trykluftskoblinger kan være klodsede. "I dag bruger vi nogle gange batteridrevne værktøjer, hvilket ikke er en optimal løsning på grund af kortere levetid, mindre kraft og det faktum, at delene kan være svære at få fat i" siger Esbjörn.

"Siden skiftet til CEJN eSafe på vores samlebånd, kræver vores koblinger ingen vedligeholdelse"
Esbjörn Öberg, Værktøjsteknike, KOMATSU FOREST

Komatsu Forest besluttede at teste en håndfuld eSafe koblinger, som blev cirkuleret mellem de forskellige stationer i virksomheden for evaluering. Efter installationen fik personalet mulighed for at bruge eSafe koblinger på deres værktøjer i et par uger og derefter fjernede Esbjörn dem og overførte dem til  en anden station. "Hver gang jeg tog eSafe væk, begyndte personalet at klage", siger Esbjörn, som konkluderede at denne feedback var et bevis på, at alle koblinger burde udskiftes. "eSafe var faktisk et varmt emne i et godt stykke tid her på virksomheden, og personalet kom op til mig og spurgte, hvornår det var deres tur til at prøve den nye kobling," siger Esbjörn og griner. Blandt de ansatte har det lydløse rekyl og enhåndsbetjeningen været koblingens bedste egenskaber.

Med eSafe bemærkede Komatsu Forest, at de kunne reducere koblingens størrelse og samtidig bevare det samme præstationsniveau. Det er godt, når man skal benytte slibeværktøj, samt godt for økonomien. På samlebåndet bruger de luft paletter til at cirkulere store aggregater og eSafe kan klare opgaven: "Paletten bliver drevet af trykluft og eSafe har masser af kapacitet til at forsyne blokken med luft," siger Esbjörn.

ESAFE EVALUERING. De produkter, som Komatsu Forest brugte før eSafe, forårsagede en hel del problemer på grund af lækage og vanskelige forbindelser. "Siden indførelsen af CEJN eSafe har vi ikke haft nogen problemer med lækage", siger Esbjörn og fortsætter "vi kigger altid på den samlede økonomi og eSafe sparer os penge. Vi har nu udskiftet over 1000 koblinger, og det har været hver en krone værd." Det står klart for Komatsu Forest, at bruge kvalitetsprodukter fra CEJN betaler sig. De overvejer nu eSafe koblingsserien, som reducerer både lækage og slangebrud. Når slangerullerne skal udskiftes, foretrækker de slangeruller af høj kvalitet fra CEJN. "Vi ved af erfaring, at billigere slangeruller går i stykker, så vi investerer i kvalitet", siger Esbjörn. For CEJN, det er en stor glæde at se, at vores kvalitetsprodukter taler for sig selv, når de bliver testet.